Terug naar overzicht

Un|settled Party

Curated by Dalilla Hermans

  • Happening
  • KAAP | De Werf
Un|settled Party

Schrijfster en opiniemaakster Dalilla Hermans staat erom bekend een notoir fuifbeest te zijn. We gaven haar dan ook met veel plezier een carte blanche voor deze Unsettled Party. Het programma is om van te smullen: spoken word, live hip hop en dans naast de beste partydeejays.

Hierbij de line-up en Dalilla's persoonlijke aanbevelingen: 


20u40 — PRISCA
Als Prisca een podium bestijgt, voel je de magie bijna in de lucht hangen. Haar gedichten, haar stem, haar melodieën zorgen telkens voor kippenvel. De eerste keer dat ik haar alleen live aan het werk zag, dacht ik: wat is ze toch een schattig meisje, op kousenvoeten en een beetje verlegen lachend. Tot ze haar mond opende en iedereen in het publiek tot tranen toe bewoog. Niets schattig: kràchtig. 

21u00 — Manu Moreau 
Lachen is gezond en in deze gekke tijden ook gewoon nodig. Nu ken ik veel grappige mensen en goeie comedians, maar ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor Manu. Hij is niet alleen superfunny, messcherp maar weet ook telkens de juiste onderwerpen erdoor te halen. Het hart op de juiste plaats (en op de tong)!

21u20 — Aminata Demba
Een zwarte vrouw zijn in de film- en theaterwereld is niet evident. Als actrice de juiste rollen vinden en krijgen, geen sinecure. Dus begonnen jonge vrouwen zoals Aminata zelf te schrijven, te creëren en het podium of het scherm op te eisen. Aminata is één van die vrouwen waarvan ik telkens denk: als zij spreekt, dan zwijg je, automatisch. Want je voelt dat het belangrijk gaat zijn, wat ze te zeggen heeft. 

21u40 — NAG
Ik leerde Nag een kleine tien jaar geleden kennen in 'den uitgang' zoals we in Antwerpen zeggen. Het was vriendschap op het eerste gezicht. Toen wist ik nog niet wat voor getalenteerde rapper en beatmaker hij is! Hij werkte mee aan een aantal van mijn favoriete hiphop-projecten als producer, maar kan ook probleemloos zelf een publiek bespelen. Hij kan dan ook niet ontbreken op deze avond. 

22u — NUFF SAID
Meer dan 8 jaar na de release van 'Vis Viva' komt Brugs hiphopcollectief Nuff Said nog eens samen het podium rocken. Voor de fans van weleer een blij weerzien en ook voor henzelf een mooie 'trip down memory lane'. En voor mij als echtgenote van de helft van het rappersduo een kans om mijn innerlijke groupie helemaal loos te laten gaan. 

+ No Exp: Nadat Nuff Said in alle vriendschap uit elkaar ging, begon ieder lid van het team aan soloprojecten. No Exp besloot het Engels in te ruilen voor het West-Vlaams en dat gaat hem geweldig goed af. Zijn album Bal Populaire is één van mijn favoriete Vlaamse hiphopplaten en met zijn live-band D'expediteurs heeft hij hiphop weer helemaal heruitgevonden en er zijn eigen, heel eerlijke, twist aan gegeven. 

+ Doc Senz: Intussen bijna zeven jaar deel ik lief en leed met een beatmaker/rapper. Drie kinderen huppelen er hier intussen op het ritme van zijn beats rond. Ik moest dus uiteraard een podiumplaats geven aan Doc Senz, aka mijn lief. Verwacht je aan jazzy beats, soulful sounds en doordachte raps. 

23u00 — Team DAMP 
Na de triomftocht die DJ-collectief Team Damp deze zomer langs de festivals deed, hebben ze denk ik geen introductie meer nodig. Tomorrowland, Reggae Geel, Bomboclat, Pukkelpop, Laundry Day ... was er eigenlijk een festival waar ze niét stonden? Om van de vele feestjes in Brugge zelf nog maar te zwijgen. Teamp Damp brengen overal waar ze draaien de zon binnen en krijgen zelfs de stijfste hark kontschuddend op de vloer. En het zijn dan ook nog eens schatjes. 

01u00 — FRIES BEFORE GUYS
Het zou geen party zijn zonder een aantal topdames achter de draaitafels. Zohra en Ellen, aka Fries Before Guys (=goeie naam ook ladies!) zijn niet alleen enkele van mijn beste vriendinnen, ze hebben ook een selectie aan überdansbare tracks in hun archieven zitten. Denk old-skool hiphop, denk female hiphopartists, denk funky geluiden. Of nee, denk niet teveel en laat je gewoon gaan op de vloer. Dalilla Hermans is sinds haar debuutroman ‘Brief aan Cooper en de wereld’ en deelname aan De Slimste Mens één van de bekendste gezichten in de strijd tegen racisme en ongelijkheid. Als adoptiekind met Afrikaanse roots ondervond ze hoe het is om als ‘andere’ aanzien te worden en zich ontheemd te voelen in eigen land. Die dubbele identiteit komt in haar opiniestukken en columns vaak naar voor. Ze vecht vurig tegen raciale stereotyperingen en de impact ervan, en groeide zo uit tot één van de voornaamste spreekbuizen van een hele gemeenschap.


ENG
Writer and opinion-maker Dalilla Hermans has been given carte blanche to organise a party featuring the spoken word, live hip hop, dance and deejays. Hermans is one of the most famous faces in the fight against racism and inequality.


Gerelateerde artiesten