Terug naar overzicht

The Pain of Others

Peter Aers

  • Performance
  • Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw
The Pain of Others

Beleef een unieke ‘gespreksperformance’: tegelijkertijd een performance, een boeiend gesprek en een moment waarop je kan stilstaan en reflecteren. Er is tijd en ruimte om te spreken, een verademing in de snelheid van vandaag.

Filosoof en theatermaker Peter Aers creëert een sfeer waarin praten over pijn een plaats krijgt. Ter voorbereiding sprak hij met wetenschappers, dansers, futurologen, psychiaters, volwassenen en kinderen die psychisch en fysiek lijden. Met kunstenaars die werken rond pijn. En hij stelt de radicale vraag: verandert de wijze waarop we over pijn spreken, hoe iemand pijn ervaart?
Laat je nieuwsgierigheid de overhand nemen en kom mee spreken.

Peter Aers creëert met de ontwikkeling van de gespreksperformances eigenzinnig werk op de grens tussen performance, participatie en reflectie. The Pain of Others is het vierde deel van de reeks Everything Depends on How a Thing is Thought, waar de verhouding van het individu tot de gemeenschap centraal staat.

Concept: Peter Aers
Creatie: Peter Aers, Bart Capelle, Melissa Mabesoone, Erika Sprey, Kris Van Oudenhove
Dank aan: Winny Ang, Amy De Schutter, Macarius Basisschool, KASK en Heike Langsdorf, Eef Cornelissen, e.a.


ENG
Experience a unique conversation/performance by theatre-maker and philosopher Peter Aers, in which a group discusses pain.  He asks: does the way we talk about suffering change how we experience it?